Teatteri 

Nähdyksi tulemisen merkitys

Vivica Bandler (1917–2004) on ollut monelle suomalaiselle teatterintekijälle esikuva ja mentori, niin myös ohjaaja Kaisa Korhoselle. He olivat myös hyviä ystäviä. – Vivica oli salaperäinen, aistillinen ja tietoisesti etäinen. Hän myös hallitsi tilanteita. Jos kyse olisi tanssivasta parista, niin Vivica oli se, joka vei, Kaisa Korhonen sanoo, eikä äänensävystä voi erehtyä: siinä on mukana paljon kaipausta.

Korhonen kertoo, miten Vivican kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen oli hänelle käännekohta elämässä. Juttu on julkaistu Vivica Bandlerin satavuotisjuhlablogissa → Viva Vivica, Stadin friidu!, jonne haastattelemme yhdessä toimittaja Ida Henriksonin kanssa Vivican ystäviä, kollegoita ja työtovereita sekä kerromme juhlavuoden tapahtumista.

Kuva © Eija Mäkinen

Jätä kommentti

error: Content is protected !!