Teatteri 

Joskus on hyvä sanoa totuus

Kirjailija-ohjaaja Juha Siltanen tutustui Vivica Bandleriin 1990-luvun alussa. Yhteistyö Tampereen Teatterikesässä poiki toisen yhteisen projektin, Vivican elämäkerran suomennoksen. – Viihdyin hänen kanssaan ja huumorimme oli samantyyppistä. Vivica tykkäsi vähän järkyttää. Muistan, kun hän esitti, millaisia stripparit olivat 30-luvun Pariisissa.

Siltanen kertoo oppineensa Vivicalta paljon niin vallankäytöstä, asioiden organisoimisesta kuin historiastakin: toisesta maailmansodasta, Euroopasta, Pariisin demimondesta, juutalaisista. Löydät koko jutun Vivica Bandlerin satavuotisjuhlablogista → Viva Vivica, Stadin friidu!, jota toimitan yhdessä Ida Henriksonin kanssa.

Kuva

Juha Siltanen © Heini Lehväslaiho. Siltasen seuraava kirja on kertomus ravintolasta teatterina. Sen julkaisee Teos syksyllä 2017.

Jätä kommentti

error: Content is protected !!